www.salaris-informatie.nl

Overleg nieuwe CAO metaal en techniek (kleinmetaal) gestaakt

Na diverse ronden van overleg hebben de vakbonden het overleg over een nieuwe CAO metaal en techniek (CAO kleinmetaal) gestaakt. 

 

 

De werkgevers hebben een eindbod gedaan voor een nieuwe CAO maar dat lag te ver van de eisen van de vakbonden af. 

 

De belangrijkste breekpunten voor de vakbonden zijn:

  • salaris: de werkgevers willen per 1 oktober 2015 een loonsverhoging geven. De totaal door de werkgevers geboden loonsverhoging was 2,8 procent tijdens de looptijd van 22 maanden. 
  • seniorendagen: de werkgevers willen het aantal seniorendagen beperken en bovendien de seniorendagen stopzetten bij langdurige ziekte
  • reparatie WW: werkgevers willen geen maatregelen nemen voor reparatie van de WW in het derde ww jaar

 

 

Klik hier voor de volledige tekst van het eindbod van de werkgevers 

 

 

De vakbonden gaan in overleg met hun achterban voordat ze verder willen onderhandelen / actie gaan voeren.

 

 

 

 

 

Naar de CAO metaal en techniek

 

 

 

Eén nieuw pensioen voor de metaal

Werknemers en werkgevers in de sectoren Metaal & Techniek (kleinmetaal) en Metalektro (grootmetaal) zijn het eens over een nieuwe pensioenregeling voor de pensioenfondsen PMT en PME. Beide bedrijfstakken krijgen dezelfde pensioenregeling. Dat betekent één pensioenregeling voor de meer dan 540.000 huidige werknemers bij de ruim 34.000 ondernemingen die in de sectoren actief zijn. Voor het definitief goedkeuren van het principeakkoord vindt achterbanraadpleging plaats.

 

Eén pensioenregeling voor beide technieksectoren scheelt voor veel mensen een hoop gedoe. Wie in de techniek van baan wisselt, gaat regelmatig over van de ene naar de andere sector. Als je pensioen dan hetzelfde blijft, is dat wel zo prettig. Het zorgt ervoor dat een obstakel voor arbeidsmobiliteit is weggenomen. Voor werknemers én werkgevers biedt dat voordelen.

 

 

 

Klik hier voor het persbericht.

 

 

 

 

Naar de CAO metaal & techniek (kleinmetaal)

Naar de CAO metalektro (grootmetaal)