Skip to main content
7 oktober
2015

Eindbod regeling seizoensarbeid CAO glastuinbouw

De werkgevers hebben voor de CAO glastuinbouw een eindbod aan de werknemers gedaan voor een nieuwe regeling seizoensarbeid. Als de werknemers instemmen, kan begonnen worden aan de onderhandelingen over een nieuwe CAO glastuinbouw.

Het overleg over een nieuwe CAO glastuinbouw ligt momenteel stil omdat er nog geen akkoord is over een regeling voor seizoensarbeid. 

In de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is een uitzonderingsbepaling opgenomen waarbij in een CAO en met instemming van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afgeweken kan worden van de wettelijke regeling inzake de ketenbepaling (afwijken van de regel van maximaal 3 arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd in een periode van maximaal 24 maanden).

De werkgevers willen voor specifieke functies, te weten oogst en productiewerk (glastuinbouwmedewerker II, loonschaal B), de uitzondering toepassen. Daarmee zou het mogelijk worden om meerdere korte arbeidsovereenkomsten van maximaal 9 maanden aan te kunnen gaan zonder dat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat.

Het woord is nu aan de werknemersorganisaties. Als die het eindbod accepteren, dan zal het overleg over een nieuwe CAO glastuinbouw starten. Als het eindbod wordt afgewezen, verwachten de werkgevers een langere CAO-loze periode.

 

 

Naar de pagina van de CAO glastuinbouw

 


Publicatiedatum: 7 oktober 2015