Skip to main content
1 januari
2022

Onderhandelingsresultaat CAO mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie 2022

De CAO partijen hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor de mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie met een looptijd van één jaar.

Het resultaat zal voorgelegd worden aan de achterban.

 

Looptijd

1 januari 2022 t/m 31 december 2022

 

Salaris

01-01-2022: 3 procent salarisverhoging 

 

Diversen

  • werkgevers kunnen aan de vakraad MITT dispensatie aanvragen voor de CAO verhoging per 1 januari 2022 indien deze verhoging negatieve gevolgen heeft voor de continuïteit van de werkgever of een onderdeel daarvan, de werkgever in een verliesgevende situatie verkeert of hierin dreigt te komen en deze dispensatie voldoende bijdraagt aan deze continuïteit.
  • de pensioenpremie en pensioen opbouw blijft in 2022 gelijk.
  • in de CAO wordt opgenomen dat werknemers het recht krijgen om met de werkgever in overleg te gaan over het benutten van de generatiepactregeling. De werkgever wordt verplicht om binnen een redelijke termijn te reageren. Het jaar 2022 wordt als proefperiode gezien en de CAO partijen zullen deze en overige generatiepactregelingen eind 2022 evalueren.
  • de maximale gebruiksduur van de aanloopschalen wordt teruggebracht van 2 naar 1,5 jaar.
  • de PAWW regeling zal voor 5 jaar verlengd worden (private aanvulling WW en WGA). In 2022 bedraagt de premie 0,2% en deze wordt door de werknemers betaald.
  • er komt een diversiteitsdag waarop werknemers die op een andere dan de in de CAO geldende religieuze dagen vrij willen zijn, vrij kunnen nemen met behoud van loon. Dit is geen extra vakanteidag, maar wordt opgenomen uit de normale vakantiedagen. 

 

downloaddownload hier de tekst van het onderhandelingsresultaat CAO mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie (CAO MITT) 2022CAO mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie (CAO MITT) 2022

 

Naar de pagina van de CAO mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie (CAO MITT)mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie (CAO MITT)

 


Publicatiedatum: 1 januari 2022

Volg ons op social media

Facebook   social 1 round twitter  social 1 round linkedin  social 1 round instagram


Niets meer missen over de cao MITT?

Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief! Meer dan 400 personen gingen je reeds voor!