Skip to main content
28 mei
2013

Naamswijziging CAO mode- en sportdetailhandel en nu ook van toepassing voor schoenendetailhandel

De CAO partijen zijn overeengekomen de naam van de CAO mode- en sportdetailhandel te wijzigen in "CAO Fashion & Sport Inretail".

 

Tevens is deze CAO vanaf 1 juli 2013 ook van toepassing voor de schoenendetailhandel. De CAO geldt niet voor leden van de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Schoenen.

De belangrijkste afspraken die met de vakbonden werden gemaakt voor de schoenendetailhandel:

  • De toeslag voor werken op zaterdagmiddag en koopavonden verdwijnt. Nieuwe medewerkers krijgen geen extra vergoeding voor het werken op deze uren. Voor huidige medewerkers die nu wel een toeslag ontvangen, geldt een compensatieregeling. 
  • De werkweek voor een fulltime medewerker gaat van 37 naar 38 uur. Medewerkers die vanaf 1 juli in dienst komen hebben dan voor 38 uur werken recht op het huidige adviesloon voor 37 uur. Huidige medewerkers kunnen 37 uur blijven werken en houden dan hun huidige loon. Als een 38-urige werkweek wordt afgesproken, dan moet ook een uur meer uitbetaald worden.
  • Voor 1 oktober wordt een systeem van functiewaardering ingevoerd in de branche. Hieraan gekoppeld wordt een ander loongebouw, met 9 loonschalen i.p.v. 6, van kracht. Dit leidt niet tot hogere loonkosten binnen de looptijd van de cao. Inretail gaat helpen om dit systeem in te voeren en organiseert hiervoor in het najaar hulp-sessies.
  • Van overwerk is sprake bij een werkdag langer dan 10 uur. De toeslag is dan 25%. Ook is er sprake van overwerk als er in vier aaneensluitende weken meer dan 160 uur is gewerkt. De overwerktoeslag is dan 50% van het uurloon.

 

 

 

 

 

 

Naar de CAO Fashion & Sport Inretail


Publicatiedatum: 28 mei 2013

Volg ons op social media

Facebook   social 1 round twitter  social 1 round linkedin  social 1 round instagram


Niets meer missen over de cao retail non food?

Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief! Meer dan 400 personen gingen je reeds voor!