Skip to main content
3 februari
2023

Onderhandelingsresultaat CAO eerstelijn fysiotherapie 2023 - 2024

De CAO partijen hebben na een zeer lange CAO-loze periode een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor de eerstelijn fysiotherapie met een looptijd van 21 maanden.

Werkgevers hebben een overgangsperiode van zes maanden om de arbeidsvoorwaarden in lijn met de nieuwe CAO te brengen. Dit zal dan eventueel wel met terugwerkende kracht tot 1 april 2023 dienen te geschieden. 

 

Looptijd

1 april 2023 t/m 31 december 2024

 

Salaris

Alle werknemers krijgen recht op een vast salaris. Er zijn loontabellen in de CAO opgenomen met twee salarisschalen. Eentje voor de algemeen fysiotherapeut (FT 1) en eentje voor de gespecialiseerd fysiotherapeut (FT 2). 

 

Diversen

  • Er is een factsheet gemaakt over de nieuwe CAO. U vindt deze hier.
  • werkgevers gaan een bijdrage van 25 procent betalen voor de basis pensioenregeling. Deze betalen ze aan de werknemer en de werknemer betaalt de premie aan het pensioenfonds fysiotherapie.
  • bij ziekte zal 1 jaar 100% doorbetaald worden en daarna 1 jaar 70%. Er mogen bij ziekte geen wachtdagen meer worden ingehouden.
  • werknemers krijgen recht op 25 vakantiedagen op jaarbasis.
  • elke werknemer heeft recht op de wettelijke 8% vakantietoeslag
  • in de CAO is bepaald dat een fulltime werkweek bestaat uit 38 uren per week. Eventueel kan een 40-urige werkweek afgesproken worden.
  • de werkgever dient voor elke werknemer een WGA-gat verzekering af te sluiten.
  • werknemers krijgen een vergoeding voor de reiskosten woon - werk. Deze bedraagt 21 cent per kilometer bij afstanden enkele reis woon - werk van 5 tot maximaal 40 kilometer. Voor dienstreizen (bijvoorbeeld huisbezoeken of reizen voor een cursus) bedraagt de vergoeding ook 21 cent per gereisde kilometer.

 

 

 

downloaddownload hier de tekst van het onderhandelingsresultaat / CAO tekst van de nieuwe CAO eerstelijn fysiotherapie 2023 - 2024

 

Naar de pagina van de CAO eerstelijn fysiotherapie

 


Publicatiedatum: 3 februari 2023