Skip to main content
29 november
2014

Afwijzing principe-akkoord CAO Dierhouderij 2014 - 2015

Het eerder bereikte principe-akkoord over een nieuwe CAO voor de dierhouderij is afgewezen door de LTO federatieraad en de regiegroep CAO dierhouderij.

 

Op zich waren zij van mening dat er een aantal goed afspraken gemaakt waren in het principe-akkoord. Zij hebben het akkoord echter toch afgewezen omdat de nieuwe CAO niet algemeen verbindend verklaard kan worden. Een CAO komt alleen voor algemeen verbindend verklaring in aanmerking als deze representatief is voor tenminste 60 procent van de werknemers die werken bij de werkgevers die aangesloten zijn bij de LTO. Dit percentage wordt niet gehaald zodat er geen AVV aangevraagd kan worden.

 

Als de CAO niet algemeen verbinden verklaard wordt, zouden leden van LTO de CAO moeten volgen, maar niet leden zouden niet verplicht zijn de CAO te volgen. Dat zou concurrentienadeel opleveren voor de LTO-leden. 

 

Er zal bekeken gaan worden of er alsnog een AVV kan komen bijvoorbeeld door meer representativiteit te krijgen.

 

De oude CAO nog wel een nawerking voor werknemers die al voor 1 januari 2014 in dienst waren en voor nieuwe werknemers indien er een expliciete verwijzigng naar de CAO dierhouderij in de arbeidsovereenkomst wordt opgenomen.

 

 

 

 

 

 

Terug naar de CAO dierhouderij

 

 

 

 


Publicatiedatum: 29 november 2014

Volg ons op social media

Facebook   social 1 round twitter  social 1 round linkedin  social 1 round instagram


Niets meer missen over de cao dierhouderij?

Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief! Meer dan 400 personen gingen je reeds voor!