www.salaris-informatie.nl

CAO Kinderopvang

Onderstaand vindt u alle informatie over de CAO Kinderopvang, bijvoorbeeld de volledige tekst van de CAO, actuele berichten, salarisverhogingen tijdens de looptijd van de CAO, premie-overzichten en links naar relevante websites. 

 

In de sector kinderopvang waren tot 1 mei 2009 twee CAO's van toepassing, afhankelijk van de organisatie waarbij de werkgever was aangesloten. De CAO kinderopvang BKN (Branche Kinderopvang Nederland)en de CAO kindercentra MO-groep (maatschappelijk ondernemers groep).

In april 2009 is een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de kinderopvang die voor de gehele branche van toepassing is. In de CAO zijn een aantal overgangs-afspraken gemaakt voor de werkgevers die aangesloten zijn bij BKN.

 

Volledige naam sector / CAO

CAO Kinderopvang

 

Looptijd CAO

1 januari 2020 t/m 30 juni 2021 

 

Actualiteiten

 

Loonsverhogingen / eenmalige uitkeringen

01-07-2020: 3 procent salarisverhoging
jul-2020: 3 procent eenmalige uitkering over de periode van 1 januari 2020 (deze uitkering telt mee bij de berekening van de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering)
01-07-2020: vervalt het vitaliteitsbudget van 0,4 procent en wordt dit kostenneutraal verwerkt in de bedragen van de salarisschalen
dec-2020: 2 procent eindejaarsuitkering
01-01-2021: verhoging van de salarisschalen met € 12,00 bruto per maand
Klik hier voor een overzicht van eerdere salarismutaties.

 

Documenten: CAO-tekst / CAO-boekje / principe akkoorden / loonschalen

 

Premies

 

Links

 

Archief

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van wijzigingen in deze sector? Door op onderstaande buttons te klikken, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrieven van www.salaris-informatie.nl

button_aanmelden 

 

Tags: Kinderopvang