Skip to main content
23 januari
2025

Onderhandelingsresultaat CAO industriële bakkerijen 2025 - 2026

De CAO partijen hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor de industriële bakkerijen met een looptijd van 24 maanden. 

Het resultaat zal voorgelegd worden aan de achterban.industriele bakkerij

 

Looptijd

1 januari 2025 t/m 31 december 2026

 

Salaris

01-04-2025: 5 procent salarisverhoging
01-04-2026: 4,25 procent salarisverhoging

 

Diversen

  • invoering van een tweede vitaliteitsregeling voor de zwaar werk categorie vanaf 2 jaar voor de AOW gerechtigde leeftijd waarbij de medewerker 60% werkt tegen 80% salaris en 100% pensioenopbouw.
  • de reiskostenvergoeding woon - werk bij een afstand enkele reis van 10 t/m 30 kilometer wordt 23 cent per kilometer.
  • de nachttoeslag voor werken tussen 00:00 en 04:00 wordt verhoogd naar 37%
  • de jeugdlonen van schaal 3, 4 en 5 komen te vervallen. De jeugdlonen in schaal 1 en 2 kunnen maximaal 6 maanden toegepast worden, waarna indeling in trede 0 van de betreffende schaal plaatsvindt.
  • werknemers krijgen het recht om in de maand waarin het vakantiegeld wordt uitgekeerd, 5 vakantiedagen te kopen of te verkopen.
  • in overleg met de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging worden afspraken gemaakt om de noodzakelijke tijd voor overdracht en n hygiënische handelingen in opdracht van de werkgever aan te merken als te betalen werktijd en onderdeel uit te laten maken van het werkrooster. Dit gaat per 1 januari 2025 in.
  • werknemers ouder dan 55 jaar krijgen geen verzwaring in de roosters als ze meer dan 10 jaar in de bakkerij in ochtend / middag / avond rooster hebben gewerkt.

 

 

downloaddownload hier de tekst van het onderhandelingsresultaat CAO industriële bakkerijen 2025 - 2026

 

 

Naar de pagina van de CAO industriële bakkerijen

 

 


Publicatiedatum: 23 januari 2025

Volg ons op social media

Facebook   social 1 round twitter  social 1 round linkedin  social 1 round instagram


Niets meer missen over de cao bakkers?

Meld je hier aan voor de gratis nieuwsbrief! Meer dan 400 personen gingen je reeds voor!