salaris-informatie.nl


 

Adverteren bij Daisycon

Akkoord CAO Visdetailhandel 2007-2009
Het Verbond van de Nederlandse Visdetailhandel(VNV), de Centrale Vereniging van de Ambulante Handel(CVAH) en CNV Bedrijvenbond hebben een akkoord gesloten voor een nieuwe CAO voor de Visdetailhandel. Deze CAO loopt van 1 januari 2007 tot 1 juli 2009.
 

Kernpunten uit de CAO zijn:

  • Er is een loonsverhoging afgesproken die loopt over 3 verschillende perioden: 3% op 1-7-2007, 3% op 1-7-2008 en 1% op 1-1-2009. Deze loonsverhoging wordt afgetopt op het hoogste schaalloon. Concreet vindt u in het loonzakje per juli 2008 maximaal € 53,16 en per januari 2009 maximaal € 18,25 meer.
  • Er komt een verplichting voor werkgevers om een verzekeringscontract af te sluiten, die inhoudelijk minimaal overeenkomt met de WIA-raamovereenkomst HBA/HBD, artikel 2b en 2c. Het VNV heeft hiervoor een mantelovereenkomst afgesloten.
  • Voor rekening van de werknemer is de WGA-Hiaat aanvullingszekerheid (artikel 2b). De WGA-hiaat Module Inkomenscompensatie (artikel 2c) komt voor rekening van de werkgever.
  • Werkgevers mogen niet een deel van de basispremie WAO/WIA op het nettoloon van de werknemers inhouden.
  • Voor beëindiging van een tweede of derde contract voor bepaalde tijd geen opzegging meer noodzakelijk. De wettelijke eisen zullen worden vermeld.
  • Er wordt een werkgroep uit de CAO-partijen ingesteld om te kijken naar de functie-indeling in combinatie met de kwalificatiedossiers die gekoppeld zijn aan de beroepscompetentieprofielen.
  • Nog wat tekstuele aanpassingen zijn doorgevoerd. Vermeldenswaard zijn:
    1. er is expliciet gesteld dat eind december en bij de start van de Hollandse Nieuwe geen of zeer spaarzaam verlof kan worden opgenomen.
    2. de voorwaarden waaronder beroep gedaan kan worden op het scholingsfonds zijn vermeld
    3. de tekst voor de kinderopvang is aangepast.
    4. Er wordt verwezen naar www.handigopjewerk.nl en de pensioenvoorziening.
     


Adverteren bij Daisycon